Stel je voor …

Mark loopt op zijn werk vast. Hij heeft een goed salaris en leuk werk, maar er is geen toekomstperspectief. Hij doet het werk waar hij altijd van droomde, maar zoals het nu gaat, zet hem wel aan het denken.
Zal ik blijven, van functie veranderen en specialiseren of voor mezelf gaan beginnen? Maar wat? En waar? En hoe?”

Thomas is sinds kort senior projectleider bij een technisch bedrijf hierdoor werkt hij in steeds wisselende teamsamenstellingen. Allemaal vakkundige collega’s, maar mist een vorm van menselijke samenwerking.
“Die samenwerking moet toch beter kunnen? Hoe kan ik dat oppakken? Wat heb ik daarvoor nodig? Ben ik de juiste man hiervoor?

Peter werkt al heel wat jaren bij een telecombedrijf en begeleidt bijna dagelijks stagiaires. Nu vraagt zijn baas om trainingen te verzorgen. Altijd leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar wat hij nu doet bevalt hem ook wel. Hij heeft vaak moeite met veranderingen.
“Kan ik dat wel? Ik vind het wel eng? Moet ik dit nu doen?

Hannah is een jonge meid van 22 lentes jong en vindt veel leuk. Begint aan van alles en nog wat, maar maakt niets af. Maakt haar opleiding niet af en begint aan een nieuwe. Werkt 2 maanden hier en dan 1 maand daar. Ze is richting en doel in haar leven kwijt.
Wat vind ik nu echt leuk? Wat kan ik er mee? Hoe, wat, waar?

Klaas werkt een paar jaar bij een groot bedrijf. Door alle reorganisaties is zijn werk inhoudelijk zodanig veranderd dat hij er zijn ei niet meer in kwijt kan. Daarbij is zijn team telkens veranderd, steeds weer andere mensen, weer wijzigingen en is alles veel zakelijker, killer, harder geworden.
“Moet ik nu wel zo doorgaan? Pas ik hier nog wel bij of … ? Wat is er over van mijn werklust? Hoe nu verder?”

Is dit alles?

80% van de mensen in loondienst is ontevreden over hun werk. Ontevreden over de inhoud van hun werk, over hun toekomstperspectieven, over hun eigen rol. Elke ochtend slepen ze zich uit bed, sjokken naar het werk en komen uitgeblust weer thuis om daar futloos voor de tv de avond door te brengen. Ze kijken reikhalzend uit naar de dag dat ze met pensioen mogen. Hun idealen en dromen van ooit, over de gouden toekomst die hun te wachten stond, zijn als een zeepbel uit elkaar gespat. Rekeningen moeten worden betaald, de huur of hypotheek, de studie van de kinderen, hun pensioen. Aan het eind van hun geld zijn ze blij dat er een nieuwe maand komt. Nee, nu van baan veranderen brengt onzekerheid mee. Beter te blijven en het salaris op te strijken.

Dit wil jij.

Met een KernTalentenanalyse ontdek je waar jouw passie ligt. Wat jou energie geeft. Je gaat jezelf veel beter begrijpen en weer inzien wat voor jou belangrijk is, in je werk en in je persoonlijke leven. Hierdoor voel jij je zinvol en ben je blij met wat je doet.
Je krijgt handvatten over hoe om te gaan met jouw behoefte aan fysieke en mentale ruimte. Door actief te zijn en te sporten, of juist door muziek te maken of er naar te luisteren. Hoe je beter met stress om kan gaan en hoe je werkziekte nr 1, een burn-out, kan vermijden.
In jouw persoonlijke verslag lees je hoe jij jouw toekomst, die vandaag begint, vorm kan geven. Je weet waar je op moet focussen. Jij hebt weer de regie over jouw leven.

Jouw toekomst.

Jij stapt nu elke morgen met een glimlach uit bed. Ga je fluitend naar je werk, omdat jij werk doet waar je gepassioneerd over bent, waar jij enthousiast over bent. Je kan er uren over vertellen, zulk mooi werk doe jij. Je doet dingen die je energie geven. Daardoor kom je eind van de werkdag energievol weer thuis. Naast al je financiële verplichtingen houd jij geld over om leuke dingen te kunnen doen voor jezelf en met je gezin.

Neem die stap.

Ik wil …
☐ werk dat mij energie en zin geeft en waar ik blij van word.
☐ bewuste en positieve beslissingen in mijn loopbaan nemen.
☐ voor mezelf  beginnen.

Wanneer jij twee van de drie keuzes met “JA” hebt geantwoord, wacht dan niet tot morgen, maar vraag NU vrijblijvend informatie aan en ontdek hoe KernTalenten jouw leven gaan verrijken.