_________________________________________________________________________________________________________

Je hoeft geen burn-out te krijgen
wanneer jij weet wie jij in essentie bent.

Volg je hart en maak de voor jou juiste keuzes
.

_________________________________________________________________________________________________________

Zij blij, ik blij

Van sommige klanten wordt ik echt heel blij.

Laatst zat ik met een klant aan tafel en gaf feedback op haar KernTalenten. Ik vertelde haar welke sterk en welke klein waren, welke energie geven en welke energie slurpen en hoe om te gaan met haar behoefte aan mentale en fysieke ruimte toen we bij Competitiviteit kwamen. Op beide KernTalenten die hierover gaan, scoort zij sterk. Dat verbaasde haar, want ze vond zich helemaal niet competitief. 

Toen we er wat over aan het doorpraten waren, kwam er opeens een geheimzinnige glimlach op haar gezicht. De oogjes begonnen te glinsteren en er ik zag echt zo’n tandpastareclametwinkeling op haar tanden en daar kwam ze met haar grote geheim, haar quilty pleasure, iets wat ze nog nooit openlijk had toegegeven: “Ik vind het leuk om mij te meten aan anderen!”.

Dit had ze nog nooit aan iemand verteld, omdat in haar omgeving dit niet als iets goeds werd gezien. Bescheidenheid, dat was pas een deugd, niet competitie. Maar op de sportschool wil ze altijd net een kilootje zwaarder liften dan haar buurvrouw. Ze wil altijd een net betere cliënttevredenheid scoren dan collega. Ze vraagt zich vaak af hoe zij haar werk nog beter kan doen. Doordat tijdens de feedback het zo duidelijk was dat ze competitief is, durfde ze het nu eindelijk zichzelf toe te staan om het uit te spreken: Ik hou van competitie!

Nadat ik feedback had gegeven op al haar 23 KernTalenten was ze even stil. Stil, omdat ze even tijd nodig had te verwerken wat ze had gehoord en gezien. Dat wat ze terug kreeg aan de hand van kaartjes was voor haar zó treffend en bevestigend. Ze herkende zich voor 100% in wat ik haar vertelde over haar KernTalenten. Voor haar een opluchting dat ze nu kan toegeven dat ze competitief is. En dat dit OK is. 

Ze ging opgelucht, bijna bevrijd, en heel blij naar huis. En daar wordt ik dan weer blij van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *