Stel je eens voor …

Je hebt iemand aangenomen, maar nu deze persoon een paar maanden bij je werkt, merk je dat hij niet geheel aan de verwachtingen voldoet. Je vraagt je af of het CV te mooi was, of dat je misschien niet kritisch genoeg bent geweest?

Je hebt een stel collega’s die samen moeten werken. Ok, hun output is wel goed te noemen, maar hun samenwerking, het proces, loopt niet prettig. Je vraagt je af wat moet gebeuren om de samenwerking te verbeteren? Klopt de samenstelling of is er een aanvulling nodig? En zo ja, wat, wie of hoe dan?

– Professionele ontwikkeling

Elk jaar heeft elke leiding gevende het bekende jaargesprek. Standaard daarbij wordt gepraat over de prestaties van het afgelopen jaar en de doelen voor het komende jaar. Vaak zit er niet veel lijn in de professionele ontwikkeling van een medewerker.
En je vraagt je af kunnen we dit stroomlijnen en werken met iets waar we jaren mee verder kunnen?

Jannie werkt al 20 jaar bij jullie. Door reorganisaties is haar functie komen te vervallen. Je wilt haar niet ontslaan, maar je hebt ook geen idee voor wat voor functie zij wel geschikt is.
En je vraagt je af voor welke functie zij geschikt is, zomaar ergens plaatsen kan toch ook niet?

– Verzuim & burn-out

Momenteel is burn-out de nr 1 voor verzuim. Met de KernTalenten methode is direct inzichtelijk wat veroorzakers van burn-out zijn en hoe je een burn-out kan voorkomen.
Medewerkers die blij zijn met hun werk zetten zich hier meer voor in. Ze voelen zich gewaardeerd en zien hun werk als zinvol. Ze zijn loyaal naar collega’s en hebben een laag verzuim.

– W&S

Een KernTalentenOntdekking is goed hulpmiddel als onderdeel van een W&S procedure. Hiermee wordt voorkomen dat de verkeerde persoon wordt aangenomen.

– Teamontwikkeling

Met een KernTalentenOntdekking kijk je nauwkeuriger naar de samenstelling van en de werkverdeling binnen een team. Ook wordt duidelijk waar overlap is en waar de manco’s zijn. Het resultaat van hun werk als team zal verbeteren, ze gaan tevens ook meer werkplezier hebben.

– POP

Een KernTalentenOntdekking is een uitstekend middel om iemands groei en ontwikkeling in de komende jaren te stimuleren en te monitoren.

– Mobiliteit

Het is goed te gebruiken voor iemands mobiliteit binnen de organisatie. Waardoor de medewerker en de organisatie tevreden blijven.

Proces Medewerker

Een KernTalentenAnalyse is voor de individuele medewerker het meest geëigend. Het laat duidelijk zien wat iemands sterke en zwakke KernTalenten zijn. Hiermee wordt verklaard waarom iemand vast loopt in zijn/haar werk. Waarom iemand elke dag doodmoe thuis komt en geen energie meer heeft. Waarom iemand een burn-out oploopt terwijl hij/zij geweldig leuk werk doet. Waarom iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie, of welke ondersteuning hij/zij nodig heeft.

Voor de medewerker wordt een persoonlijk verslag geschreven welke hij/zij de rest van zijn/haar leven kan gebruiken voor verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Proces teams

De basis is dat iedereen een eigen KernTalenten Ontdekking krijgt.
Per groep van collega’s wordt dan een overzicht gemaakt van de aanwezige sterke en kleine KernTalenten. Van daaruit wordt bekeken waar de kracht van de groep ligt en wat de valkuilen zijn.
In vervolgsessies wordt hier dieper en breder op ingegaan.
Inzicht geeft begrip, voor jezelf, voor je collega’s en voor de groep.

Kosten

Voorbeeld voor een enkele medewerker:
– KernTalentenOntdekking + 3 vervolggesprekken, totaal €540.
– KernTalentenAnalyse + 3 vervolggesprekken, totaal €750.

Voor teams werken we met maatwerk. Prijs is afhankelijk van het aantal medewerkers die geanalyseerd worden en vervolgafspraken.

Neem de stap

Ik wil …
☐ dat mijn medewerkers met plezier hun werk doen.
☐ dat mijn medewerkers werk doen dat echt bij hun past.
☐ voor mijn medewerkers de beste tool voor professionele ontwikkeling.
☐ het beste resultaat uit mijn medewerkers halen.

Wanneer jij drie van de vier keuzes met “JA” hebt geantwoord, wacht dan niet tot morgen, maar vraag NU vrijblijvend informatie aan en ontdek hoe een KernTalentenOntdekking jouw organisatie gaat helpen.

Neem vrijblijvend contact met mij op, zodat we samen kunnen bespreken welke meerwaarde een KernTalentenOntdekking heeft voor jouw bedrijf/organisatie.